Loopt de bibliotheek achter of voor?

Vorige week even naar de statige York Public Library om rustig een stapel printjes door te nemen. Al snel bleek dat mijn gedrag so five seconds ago was. In de grote leeszaal had iedereen laptops mee. Een enkeling las daadwerkelijk van zijn scherm, anderen gebruikten de aanwezige gratis razendsnelle internettoegang en nog meer speelden schietspelletjes.

Loopt de bibliotheek achter of voor?

Vorige week even naar de statige York Public Library om rustig een stapel printjes door te nemen. Al snel bleek dat mijn gedrag so five seconds ago was.

In de grote leeszaal had iedereen laptops mee. Een enkeling las daadwerkelijk van zijn scherm, anderen gebruikten de aanwezige gratis razendsnelle internettoegang en nog meer speelden schietspelletjes.

De bibliotheek van North Carolina State University gaat nog verder in het tegemoet komen van de bezoekers en laat hen zich aanmelden op een dienst die de studenten - met als voorbeeld de persoonlijke webpagina’s van internetwinkel Amazon of dvd-verhuurder Netflix - meldt wanneer hun favoriete wetenschappelijke tijdschriften verschijnen, inclusief links naar de artikelen. Wetenschap op maat.