Klatte dood gevonden

Particuliere helikopters hebben zaterdag de lichamen van de Nieuw-Zeelandse drankmagnaat Michael Erceg (50) en zijn passagier, de Nederlandse Grolsch-exportmanager Guus Klatte (38), gevonden bij het wrak van Ercegs helikopter in een bos ten westen van de stad Hamilton op het Noordereiland in Nieuw-Zeeland. Volgens de autoriteiten was het tweetal vrijwel op slag dood.

De mannen vertrokken op vrijdag 4 november vanuit Auckland. Op weg naar Queenstown verdween het toestel van de radar. Familieleden van Erceg, een van de rijkste Nieuw-Zeelanders, hebben de afgelopen week veel kritiek geuit op het vroegtijdige stoppen van de zoekactie door overheidsinstellingen. Ercegs familiebedrijf betaalde de privé-zoektocht, die negen dagen doorging nadat de officiële zoektocht werd gestaakt.

De autoriteiten hebben gezegd dat ze hun beslissing gaan evalueren. Een woordvoerder zei dat na vijf dagen zoeken de kans dat de twee mannen nog in leven zouden zijn, zeer klein was. ,,Helaas is gebleken dat onze inschatting juist was.''