Drie doden bij schietpartij in een café in Rotterdam

Bij een schietpartij in een Rotterdams café zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag drie mensen om het leven gekomen. Twee anderen raakten gewond. Er zijn nog geen arrestaties verricht.

De slachtoffers zijn 34-jarige eigenaar van café Inn & Out aan de Schiedamsesingel en twee klanten, een 43-jarige man en een 26-jarige vrouw. Eén cafébezoeker is zwaargewond, een andere klant mocht na behandeling naar huis. Mogelijk zijn meer gewonden gevallen, die zelf naar het ziekenhuis zijn gegaan.

Over de toedracht van de schietpartij is nog niets bekend. Volgens ooggetuigen kwamen vier mannen na de schoten het café uit. De politie wil niet bevestigen of deze mannen verdachten zijn. Het sporenonderzoek zou volgens een woordvoerster vandaag worden afgerond. Er moeten ook nog getuigen worden gehoord.

Politiemensen troffen de slachtoffers rond vijf uur aan, nadat ze rook onder een rolluik vandaan hadden zien komen. Er woedde een klein brandje, dat snel onder controle was. Omdat het vermoeden bestond dat de daders nog in de buurt waren, werd een arrestatieteam ingeschakeld. Maar onderzoek in de omgeving leverde niets op.

Twee jaar geleden werd café Inn & Out op last van toenmalig loco-burgemeester Janssens voor drie weken gesloten, na een schietpartij. De twee voor dat delict veroordeelde mannen zijn onlangs vrijgekomen. Volgens sommige buurtbewoners zouden dezelfde mannen betrokken zijn bij de schietpartij van afgelopen zaterdagochtend. Zij zouden naar de café-eigenaar zijn gegaan om geld van hem te eisen. De politie wil niet op deze geruchten reageren.