TOP Oss verovert onverwacht periodetitel

TOP Oss heeft gisteravond verrassend de derde-periodetitel veroverd. De Brabanders wonnen nipt met 1-0 van De Graafschap en die zege bleek voldoende te zijn. Veendam, de gedoodverfde kandidaat voor de derde periode, verloor van FC Emmen, waardoor Top Oss de eerste plaats in de schoot geworpen kreeg. MVV, dat evenals TOP Oss nog kansrijk was voor een tussentijdse prijs in de eerste divisie, ging gisteren zwaar onderuit bij FC Zwolle. VVV-Venlo won de topper tegen Excelsior met 1-0 door een doelpunt van Jans in de 90ste minuut. Omdat FC Volendam bij FC Omniworld met 1-1 gelijkspeelde staat VVV nu alleen aan de leiding in de eerste divisie. Excelsior zakte een plek naar de derde plaats en FC Volendam is voorlopig de nummer twee van de laagst betaalde divisie van Nederland.