Televisie Overige films

Treasure Island (Byron Haskin, 1950, VS). Smakelijke Disney-verfilming van vermaarde piratenklassieker van Robert Louis Stevenson. Met Bobby Driscoll als Jim Hawkins en Robert Newton als Long John Silver. VRT, 13.35-15.35u.

.Todas las azafatas van al cielo / Every Stewardess Goes to Heaven. (Daniel Burman, 2002, Argentinië/Spanje). Twee dolende zielen blijken voor elkaar geschapen wanneer zij dichtbij de Zuidpoolcirkel zelfmoordplannen koesteren in romantische film die ook als politieke parabel kan worden opgevat. Ned.3, 14.35-16.00u.

Sherlock Holmes Faces Death (Roy William Neill, 1943, VS). Aflevering uit reeks `moderne' Holmesfilms, met Basil Rathbone als Holmes en Nigel Bruce als Dr. Watson, speelt in een tehuis voor officieren buiten dienst. BBC2, 15.05-16.10u., zwart-wit.

The Out of Towners (Sam Weisman, 2000, VS). Remake van film uit 1970, toen met Jack Lemmon. Echtpaar uit de provincie doet in New York alle denkbare grotestadstrauma's op. Met onder anderen Steve Martin, Goldie Hawn en John Cleese, Net5, 19.25-21.00u.

Birthday Girl (Jez Butterworth, 2001, VS/Engeland). Bij vlagen absurdistisch, klein drama met superster Nicole Kidman als een alleen Russisch pratende postorderbruid. De Engelse bankemployé Ben Chaplin kan er slecht mee uit de voeten. En dan krijgen ze ook nog eens bezoek van haar twee Russische neven. RTL5, 20.30-22.15u.

Hoge hakken, echte liefde (Dimitri Frenkel Frank, 1981, Nederland). Speelfilmdebuut van Frenkel Frank, naar eigen roman, was een voorgebakken publieksfilm die minder banaal uitviel dan menigeen vreesde. Fabrieksdirecteur Rijk de Gooijer vermomt zich als een van zijn eigen arbeiders en vindt authenticiteit en menselijke warmte bij koffiejuffrouw Monique van de Ven. RTL7, 20.30-22.15u.

Vertical Limit (Martin Campbell, 2000, VS). Op de hoogste toppen van de K2 gesitueerde actiefilm annex familiedrama grossiert in emotionele mokerslagen. Chris O'Donnell onderneemt reddingsexpeditie voor zijn in een ijsspelonk gevangen zus Robin Tunney. Hoeveel explosies en valpartijen kan een mens verdragen? Net5, 21.00-23.20u.

Assassins (Richard Donner, 1995, VS). Deels in cyberspace gesitueerde actiethriller met klassiek eenzame heldenrol van Sylvester Stallone als een huurmoordenaar die op de hielen wordt gezeten door concurrent Antonio Banderas. Ook met Julianne Moore. Veronica, 22.00-0.30u.

.Carrie (Brian De Palma, 1976, VS). Succesvolle griezelthriller met onstuimige finale. Muizige Sissy Spacek neemt langs telekinetische weg wraak op pesterige schoolgenoten en repressief religieuze moeder (Piper Laurie). Ook met Amy Irving en een debuterende John Travolta. RTL7, 22.15-0.10u.

Mother's Boys (Yves Simoneau, 1993, VS). Nogal belachelijke thriller waarin Jamie Lee Curtis haar haaibaaitalent mag aanwenden voor rol van weggelopen moeder die haar kinderen komt opeisen en wraak neemt op hun vader en diens nieuwe vriendin. Met Vanessa Redgrave als haar zachtaardige moeder. Net5, 23.20-1.10u.

The 6th Day (Roger Spottiswoode, 2000, VS). Actiefilm, waarin Arnold Schwarzenegger een strijd op leven en dood levert met zijn eigen kloon. De film bevat enkele aardige vondsten. Zo heeft arts Robert Duvall, die stiekem mensen laat dupliceren, de winkelketen RePets geopend, waar je uit het DNA van je gestorven huisdier binnen een dag een identiek exemplaar kunt laten samenstellen. VRT, 23.55-1.52u.

All the Right Moves (Michael Chapman, 1983, VS). Door Jan de Bont gefotografeerde tienerfilm waarin Tom Cruise zich op een Amerikaanse high school manifesteert als atletisch talent. RTL5, 24.00-1.40u.