Taart met prei en bloedworst

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het bladerdeeg uit de diepvries en laat de plakjes die 10 x 10 centimeter meten ontdooien. Maak voor deze hartige taart eerst de vulling klaar. Snijd de schoongemaakte preien in dunne ringen. Was de preiringen. Snijd de bloedworst in kleine blokjes.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de met een klein beetje zout bestrooide preiringen en aanhangend water op een matig vuur met een deksel op de pan gedurende circa 8 minuten. Roer de preiringen af en toe om. Voeg tussentijds eventueel een klein scheutje water toe. Schep de zachte preiringen in een kom en laat ze iets afkoelen. Roer nu de losgeklopte eieren, slagroom, peterselie, tijm en de helft van de kaas door de preiringen.

Verwijder de plastic velletjes tussen de plakjes bladerdeeg die, voor een goed bakresultaat, zo koud mogelijk moeten zijn. Smeer de bodem en zijkanten van een taartvorm met een middellijn van circa 22 centimeter dun in met olijfolie of zonnebloemolie. Verdeel de bladerdeeglapjes over bodem en zijkanten. Druk de naden tegen elkaar aan. Hier en daar zal het bladerdeeg over de rand van de vorm vallen.

Bestrooi de deegbodem met paneermeel. Verdeel de blokjes bloedworst over de bodem. Giet het prei-eimengsel in de vorm. Bestrooi met de overgebleven kaas. Sla het deeg dat over de rand van de vorm hangt op rustieke wijze terug over de vulling. Bak de taart in ongeveer 35 minuten gaar. Dien de hartige taart warm op.