Radio Voorkeur

Viertakt. Rechtstreeks verslag van een actiedag in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam, waar wordt gepraat over de `sluipende vernietiging van het muziekleven' als gevolg van de plannen van staatssecretaris Van der Laan om de ondersteunende instellingen te reorganiseren. Viertakt volgt het debat, de toespraken en de gesprekken, maar ook wordt gespeeld door het Schönberg Ensemble, Orkest de Volharding, Conservatorium Den Haag, Ensemble Klang, het Nederlands Kamerkoor onder leiding van Frans Brüggen. Ook met Guus Janssen, David Kweksilber en Winnyfred Beldman. NPS, Radio 4, 16.00-18.00u.

OVT. Aandacht voor het rapport `Een Daad van Vrije Keuze' van historicus Pieter Drooglever over de overdracht van Nieuw-Guinea aan Indonesië. Zijn onderzoek wijst uit dat de Papoea's groot onrecht is aangedaan. Maar de politiek wil Indonesië niet voor het hoofd stoten en is dan ook niet van plan om iets met die conclusie van het rapport te doen. Gesprek met Pieter Drooglever en Zacharias Sawor, auteur van het boekje `Ik ben een papoea'. OVT, VPRO, 10.00-12.00u.