Radio Voorkeur

Knetterende letteren. Jan Jonk vertelt over zijn levenswerk, de vertaling van de complete werken van William Shakespeare op basis van de brontekst. Hij werkt er al 27 jaar aan en hoopt het binnenkort af te ronden. Volgens Jonk hebben zijn voorgangers zich altijd gebaseerd op latere edities en is hij de eerste die van de oerversie uitgaat. Radio 747, 14.00-15.00 uur.

Opium. Filmer Jos de Putter brak door met zijn veelgeprezen en bekroonde documentaire Het is een schone dag geweest. Tijdens het komende IDFA-filmfestival is zijn nieuwst documentaire te zien, de roadmovie How many Roads, een portret van een aantal Amerikaanse fans van singer-songwriter Bob Dylan. Radio 1, 19.04-20.00 uur.

NPS Opera live. The Midsummer Marriage, opera in drie akten van Michael Tippett. In het honderdste geboortejaar van de componist en vijftig jaar na de wereldpremière was deze eerste opera van Tippett opnieuw te zien in Londen. De Nederlandse sopraan Cora Burggraaf maakte haar debuut in Covent Garden en becommentarieert de opname (van 11 november). Radio 4FM, 19.00-23.00 uur.