New Cool Collective:

New Cool Collective is een band die mensen graag laat dansen op muziek die a. goed in elkaar zit, b. niet gebonden is aan één formule, c. vrij is van modieus getrut. Met Trippin' zal dat ongetwijfeld lukken want ook al past deze cd in het vakje jazz, deze muziek is zo vrij van drempels dat je er ook zonder swingdiploma van kunt genieten.

Dat leider Benjamin Herman veel met latin heeft is te merken aan titels als `Son of ChaCha' en `Conga Yeye' en aan de dubbele bezetting van het slagwerk. Met het gitaarspel van Anton Goudsmit daarbij heb je soms even het idee dat je in een jam-session van Carlos Santana bent beland. Op de volwassen bonus cd wordt de achtmansgroep NCC versterkt met het slagwerk van ex- Fela Kuti drummer Tony Allen, wat leidt tot zeer relaxte Afrojazz. Tussen 21 nov. (Sugar Factory, Amsterdam) en 22 dec. (Tivoli, Utrecht) is het New Cool Collective, vaak uitgebreid tot 19-mans big band, in heel Nederland te horen.

Trippin'

Dox 018

Distr. Coast to Coast

****