Mylou Frencken

Wekelijks laat Mylou Frencken – tevens bekend van de bar in de tv-quiz van Joost Prinsen Met het mes op tafel – een nieuw lied van eigen hand horen in het AVRO-radioprogramma Andermans veren. Daarvan heeft ze er nu vijftien op een cd gezet, met een keur aan begeleiders van wie Mike Boddé op de toetsen een vaak vrolijke swingende basis legt.

Het zijn verrassende nummers, afwisselend grappig en teder, waarin Mylou Frencken vooral een ironische kijk op mannen ten beste geeft. ,,Als mannen met bloemen je lieveling noemen, berg je dan maar'', zingt ze. En: ,,God maakte één vergissing toen hij de mensheid schiep: mannen met griep.'' Vermakelijk is ook het openingsnummer, een gebruiksaanwijzing voor de omgang met mannen:

,,Je moet ze prijzen/ tot bepaalde lichaamsdelen enthousiast de lucht in wijzen...''

Bijna elke tekst sluit af met een frappe en Mylou Frencken heeft een expressieve stem, waarmee ze spanning in de woorden kan leggen. Soms haalt ze wel eens iets te snerpend uit, maar alles bij elkaar vormen deze liedjes een aanwinst voor het Nederlandse cabaretrepertoire.

Mylou Frencken: Alles nog prachtig. Pink Records PRCD 200527