`Mister Manchester' stapt op

Roy Keane heeft na een dienstverband van ruim twaalf jaar plotseling gebroken met Manchester United. De 34-jarige middenvelder van Ierse afkomst bereikte gisteren een akkoord met de Engelse clubleiding over de ontbinding van zijn contract met onmiddellijke ingang. Zijn verbintenis liep nog tot medio 2006 door.

De extravagante Keane gaf geen exacte reden aan voor zijn vertrek. ,,Het is een trieste dag voor mij om zo'n grote club en manager te verlaten. Maar ik heb het gevoel dat ik nu moet opstappen. Na zo'n lange tijd bij Manchester zal ik iedereen missen. Ik wens iedereen bij de club het beste voor de toekomst. Het was een grote eer en een groot privilege dat ik voor deze club heb mogen spelen de laatste twaalf jaar.''

Keane stapte in 1993 voor 4,5 miljoen euro – destijds een recordbedrag – over van Nottingham Forest. Hij groeide in het afgelopen decennium uit tot Mister Manchester United, ook door zijn agressieve manier van voetballen en leidinggeven. Dit seizoen kon de voormalige aanvoerder niet meer op een basisplaats rekenen bij coach Sir Alex Ferguson.

Ferguson reageerde gisteren professioneel op het vertrek: ,,Hij is de beste middenvelder van de wereld in zijn generatie.''