Maaskant `wankelt' na verlies Willem II

De positie van trainer Robert Maaskant bij Willem II is verder onder druk komen te staan. Gisteren verloren de Tilburgers voor de vierde keer op rij. Vitesse was met 3-4 te sterk. Amoah en Janssen scoorden voor Vitesse, dat nu al vijf wedstrijden ongeslagen is. Smit, Fehér en Reuser waren trefzeker voor Willem II.

De zege van de Arnhemmers was verdiend. De ploeg van trainer Sturing maakte het zich in de slotfase echter nog onnodig moeilijk, toen een 1-4 voorsprong bijna werd weggegeven.

Maaskant spoedde zich na het laatste fluitsignaal direct naar binnen. Tijdens vorige nederlagen kon hij nog terugvallen op personele problemen, gisteren ging dat excuus niet op. Voor het eerst sinds lange tijd had de Willem II-coach te maken met een luxeprobleem. Tegen Vitesse beschikte hij over een volledig fitte spelersgroep.

Voor Van Nieuwstadt, Van Mosselveld, Van der Haar en Redan was geen plaats in de selectie. De vier kregen donderdag al te horen dat ze het duel tegen Vitesse vanaf de tribune moesten bekijken. Bovendien liet Maaskant ook de ervaren spelers Kreek, Caluwé en Ceesay buiten het basiselftal.

De rigoureuze maatregelen pakten in de eerste helft tegen Vitesse totaal verkeerd uit. De verdediging stapelde fout op fout. Na tien minuten kon Amoah na een goede steekpass van Hersi geheel vrijstaand de score openen. Smit bracht Willem II direct daarna via een toevalstreffer nog wel langszij, maar Amoah en Janssen beslisten het duel nog voor rust.

Hoewel Willem II in de tweede helft minder slecht speelde, was het opnieuw Amoah die scoorde: 1-4. Een vrije trap van Fehér en een kopbal van Reuser brachten Vitesse in de slotfase toch nog in de problemen. Dembele had in blessuretijd zelfs gelijk kunnen maken, maar hij kopte voorlangs het doel van Vitesse.