Jiskefet verdwijnt van televisie

Kees Prins, Herman Koch en Michiel Romeyn stoppen na vijftien jaar met het maken van hun tv-programma Jiskefet. ,,Als je al zo lang programma's met elkaar maakt, komt onvermijdelijk het moment waarop het genoeg geweest is,'' aldus hun verklaring. Jiskefet begon in september 1990 en werd aanvankelijk geregisseerd door Pieter Verhoeff. Het programma heeft sindsdien vele gedaanten aangenomen. Tot de grootste succesnummers behoorden series als De dierenwinkel, Debiteuren crediteuren en De lullo`s. De laatste serie, gesitueerd in het imaginaire bejaardencentrum Sint Hubertusberg, dateert van dit voorjaar. Het laatste gezamenlijke optreden vond plaats in juni in het openluchttheater van Bloemendaal, waar het trio zijn vijftienjarig bestaan vierde. Danielle Lunenborg, hoofdredacteur van de VPRO, kondigt aan dat er nog wel herhalingen zullen worden uitgezonden: ,,We zullen de schatkamer Jiskefet die in de loop der jaren goed gevuld is geraakt, zeker openen.''