Internet Voorkeur

19 November. Op deze dag in 461 werd Sint Hilarius paus, zette Columbus in 1493 voet aan wal in `Amerika', richtte Warschau in 1816 een eigen universiteit op, hield president Abraham Lincoln in 1863 zijn beroemde Gettysburg Address, stortte in 1881 een meteoriet neer ten zuiden van Odessa in de Oekraïne, verloor Sammy Davis jr. in 1954 een oog bij een auto-ongeluk, bezocht in 1977 Anwar Sadat als eerste Arabisch staatshoofd Israël, en raakte de popgroep Milli Vanilli in 1990 haar Grammy Awards kwijt toen bleek dat ze niet zelf hun liedjes zongen.

Wie dol is op dit soort nutteloze weetfeitjes die per dag gerangschikt zijn, moet eens kijken op de site van Wikipedia, waar voor elke dag lange lijsten te vinden zijn. Vul in de adresregel achter wiki/ de datum naar keuze in (als hieronder aangegeven), en de gebeurtenissen buitelen over elkaar heen.

Wie elke dag automatisch op de hoogte wil worden gehouden van wat er gebeurde `this day in history' kan terecht op de site van de History Channel. Daar kan je je abonneren op een nieuwsbrief of een RRS feed.

wikipedia.org/wiki/November_19

www.historychannel.com/tdih