Chinezen snel op 500 meter

De Chinese sprintsters waren gisteravond superieur bij de eerste 500 meter van de wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City. Beixing Wang won de afstand in een nieuw Chinees record: 37,52 seconden. Ze bleef daarmee haar land- en naamgenote Manli Wang 0,01 seconde voor. Het brons ging naar de Amerikaanse Jennifer Rodriguez: 37,87. Beste Nederlandse werd Marianne Timmer met een vijftiende plaats. Ze reed een tijd van 38,25 seconden en bleef daarmee een halve seconde van haar persoonlijk record verwijderd. Haar ploeggenote Annette Gerritsen reed 0,01 seconde sneller dan haar persoonlijk en kwam tot een tijd van 38,56 seconden. Ook Sanne van der Star reed sneller dan ooit; zij kwam tot een tijd van 39,02. Margot Boer scherpte eveneens haar persoonlijke toptijd aan: 39,45.