Verder verschenen:

De smaakvolle serie Blacksad over een antropomorfe dierenwereld was al vanaf het eerste deel populair. In het derde deel Rode Ziel (Dargaud, €7,50) belandt de hoofdpersoon, een privé-detective in de vorm van een zwarte kat, na een paar liquidaties in een ingewikkelde intrige vol atoomgeheimen en abstracte kunst.

Jeroen Steehouwer verstripte drie korte sprookjes van Lev Tolstoj in Waarvan leeft de mens? (Atlas/Oog & Blik, €16,50). Drie keer lijkt het slecht af te lopen met de arme drommels die het Russische platteland bevolken in de wereld voor de revolutie, maar telkens komt het toch weer goed.

De vertalingen van de populaire serie Donjon van Joann Sfar en Lewis Trondheim leken te stoppen, nadat uitgeverij M het bijltje erbij neergooide. Gelukkig nam uitgeverij L de serie over, waardoor nu de spin-off Monster, Jan-Jan de Boeman (L, €9,90) in de winkels ligt. De irritante Willem van Dattum klopt aan bij een herberg waar de gasten worden opgegeten door een groep monsters. Met behulp van Het zwaard van het Lot weet hij zich eruit te redden.

Liefhebbers van de serie Jonathan, waarin een dromerige krullebol rondzwierf in het hooggebergte van Tibet, komen met De azuren boeddha 1 (Dupuis, €6,95) aan hun trekken. Tekenaar Cosey situeert dit tweeluik wederom in zijn favoriete land. Dit keer in de jaren zestig, aan de vooravond van de Chinese inval. De blanke middelbaar scholier Gifford komt terecht in een klooster en ontdekt dat daar iets bijzonders aan de hand is.

    • Gerard Zeegers