VAN DE LEZER

Terwijl de Leesclub voortdobbert over Ina Damman en De tuinen van Bomarzo, lees ik liever Extremely loud..., A tale of love and darkness of Zaterdag. Dan schrijft Arnold Heumakers daar een hele pagina over vol en wil ik daar meteen op reageren. Waarom doen we dat niet?

M.J. de Koning Gans

Iets meer variatie in de lijst zou het leesplezier bevorderen. Nu is de hele selectie wel heel zwaar en high brow.

J.A. Lefebvre

De Leesclub is een fantastische manier om boeken te lezen waar je anders niet aan zou denken. Juist wat oudere boeken zijn interessant omdat de nieuwere toch wel aandacht krijgen.

M.M.H. Maas

Je verdiept je door de Leesclub in boeken die je anders niet gauw zou lezen. Het is leuk om bijdragen van anderen te lezen en het is ook leuk als je een bijdrage van jezelf in krant gepubliceerd ziet. Complimenten NRC, doe nog maar een reeks. Wanneer gaan we beginnen?

Edith Frieling

De Leesclub is een een mooie gelegenheid om me in de Nederlandse literatuur (en geschiedenis) te verdiepen met behulp van deskundige begeleiding en publieke meningen. Ik ben zelf niet opgegroeid in Nederland en heb het ontbreken van deze basisvorming steeds als gemis beschouwd. Voor de aankomende periode zou ik graag weer Nederlandse klassiekers willen lezen. De behoefte aan nog meer Zwagermannen en Grunbergs is bij mij gering; kranten, tijdschriften en tv staan er al bol van.

S. Vothknecht

Mijn stem is ook voor doorgaan. In eerste instantie zou ik voor nieuwere boeken kiezen, zij het dat ik van bijvoorbeeld Willem Elsschot ook enorm kan genieten.

W.C.Duijzer

De laatste twee boeken leverden weinig reacties. Jammer. Zo gaat het forum-idee wat verloren. Het zijn vooral ook `deskundigen' die reageren. Waar blijven de `gewone' lezers? Ook boeken die nu verschijnen en opvallen zijn interessant om te bespreken.

Rianne Versluis

De Leesclub is een prima initiatief. Door zo intensief met belangrijke boeken uit de Nederlandse literatuur bezig te gaan, groeit de canon vanzelf. Dit stel ik omdat ik helemaal niet zo'n lezer ben maar toch De tuinen van Bomarzo van Hella S. Haasse heb verslonden.

J.H.A. Meeus