Televisie Overige Films

*Aliens (James Cameron, 1986, VS). Oorspronkelijkheid en subtiele stijl van Alien (Ridley Scott, 1979) werden in de vervolgfilm vervangen door harde actie. Desondanks geslaagd als sciencefiction-griezelfilm vanwege de perfect uitgevoerde shockeffecten en vanwege Sigourney Weavers geprolongeerde rol als onconventionele superheldin. Planeet blijkt overspoeld door familieleden van het haar bekende buitenaardse monster. RTL7, 20.30-23.05u.

Waking up in Reno (Jordan Brady, 2002, VS). Platte komedie hanteert het idioom van de Jerry Springer Show. Billy Bob Thornton pleegt overspel met de vrouw van zijn beste maatje (Patrick Swayze). Komt uit. Talpa, 20.35-22.30u.

A Simple Plan (Sam Raimi, 1998, VS). Miezerige psychologische thriller van de regisseur van The Evil Dead vertelt bot een verhaal over drie mannen die een zak geld vinden in een vliegtuig dat in een besneeuwd natuurreservaat is neergestort. Met Bill Praxton, Billy Bob Thornton, Bridget Fonda. Net5, 22.25-0.35u.

Alien 3 (David Fincher, 1992, VS). In het tweede vervolg op de sciencefiction-griezelklassieker Alien belandt Sigourney Weaver alias Sergeant Ripley op een, op een verre planeet gelegen, tot dan toe strikt vrouwvrije strafkolonie voor verkrachters en moordenaars en wordt ze door het uit deel 1 bekende buitenaardse, slijmerige wezen uitverkoren tot draagmoeder. De film wemelt van de shockeffecten en ingenieuze horrordecors, maar wordt nooit griezelig. RTL7, 23.05-1.15u.

Romance (Catherine Breillat, 1999, Frankrijk). Schrijfster en regisseur Breillat, vaste gast van het Rotterdamse filmfestival, trakteert op het recept dat zij later hergebruikte in bijvoorbeeld Anatomie de l'enfer: vreugdeloze seks in steriele, moderne appartementen, vergezeld van oeverloze verbale filosofietjes. Hoofdrollen van Caroline Ducey en het geslachtsorgaan van pornoacteur Ricco Siffredi. Ned.3, 23.55-1.35u.