Radio Voorkeur

Legendarisch live: Patti Labelle. Opname van een concert op 11 november 1986 in De Doelen in Rotterdam. Waarschijnlijk is Patti Labelle het meest bekend van haar groep Labelle en Voulez vous coucher avec moi, ce soir (Lady Marmalade), haar monsterhit uit 1975. Maar de souldiva heeft in haar carrière veel meer gedaan. Ze had solohits en stond op alle belangrijke podia. Ze won twee Grammys en wordt op handen gedragen door een nieuwe lichting muzikanten als Wyclef Jean, Christina Aguilera en Missy Elliott. Radio 2, 21.05-22.00 uur.

4FM: Is dit nog wel jazz? Op de laatste zaterdag van augustus ging de 19de editie van de Zomerjazzfietstoer van start. Langs een route door het Reitdiepdal ten noordwesten van Groningen kon een keuze gemaakt worden uit 24 concerten met jazz en geïmproviseerde muziek in middeleeuwse kerkjes, borgen en boerenschuren. In de Schuur van Dick nam VPRO Jazz het concert op van 4 Walls. Strak gerepeteerde stukken worden afgewisseld met sferische vrije improvisaties. Vocalist Phil Minton zingt, schreeuwt en fluistert teksten van Paul Haines, Jacques Brel, Ho Tsji Minh en Robert Schumann. Radio 4, 0.02-1.00 uur.