ONTWERP EEN SINTMOBIEL!!!

Het is zover: Sinterklaas is in het land. En dat betekent dat Sint pakjes rond gaat brengen. Maar ach, wat is het regenachtig weer. Als Sint met Amerigo over de gladde daken rijdt is dat levensgevaarlijk. En, wat gedacht van al die ringwegen in Nederland? Je moet er niet aan denken dat er een vrachtwagen langs hem raast... De wereld moderniseert. Maar onze Oude Tabberd gaat niet met de tijd mee. Steevast brengt hij elk jaar te paard zijn pakjes rond. Misschien kunnen wij een modern voertuig voor hem ontwerpen dat hem helpt de pakjes sneller en veiliger bij ons af te leveren. Een voertuig dat hem makkelijk over daken, door straten, langs dijken, en door weilanden rijdt. Misschien een voertuig met een dak, zodat zijn witte baard niet nat en plakkerig wordt bij noodweer. Of misschien wel een voertuig dat kan rijden en vliegen tegelijk!

Teken of knutsel een Sintmobiel en vertel wat voor moderne snufjes eraan zitten.

Stuur het naar NRC Handelsblad, t.a.v. Sinterklaas, Kinderpagina, Postbus 3372,

1001 AD Amsterdam. E-mailen mag ook, CS@nrc.nl

De winnaar krijgt zijn naam in chocoladeletters thuis gestuurd.

Vergeet dus niet je naam en adres te vermelden.