Nog geen tips over moord op Sévèke

De politie in Nijmegen heeft na een oproep gisteravond in het RTL5-programma Bureau Misdaad tot vanmiddag nog geen enkele tip binnengekregen over de moord op de politiek activist Louis Sévèke.

Het rechercheteam is vooral geïnteresseerd in informatie over een man met een sporttas die vlak na de moord, dinsdagavond, is gezien bij het lichaam van Sévèke. De politie vroeg ook tips over een donkerrode Opel Vectra die vlak na de moord zou zijn weggereden.

Vanmiddag heeft de politie rond de plek van de moord sporenonderzoek gedaan. Daarbij zijn volgens een woordvoerder ,,allerlei materialen'' veiliggesteld, zoals papiertjes en sigarettenpeuken. Aanleiding hiervoor was de uitkomst van getuigenverhoor. ,,We vermoeden dat iemand Sévèke heeft opgewacht, mogelijk heeft de dader sporen achtergelaten.''

Omdat er geen tips zijn binnengekomen overweegt de politie dinsdag in het programma Opsporing Verzocht opnieuw aandacht te besteden aan de zaak. Politie en justitie gaven gisteren tot aan de uitzending van Bureau Misdaad nauwelijks informatie over de moord op Sévèke. Zo weigerde een politiewoordvoerder in het NOS Journaal van gisteravond mededelingen te doen. De politie wilde de oproep pas in het RTL-programma doen omdat er met Bureau Misdaad en Opsporing Verzocht contracten zijn om ,,ongecensureerd'' opsporingsberichten te plaatsen.