Internet Voorkeur

Records en mussen. Dat mensen tot alles bereid zijn om een wereldrecord te vestigen, dat ondervond deze week een mus die de pech had verzeild te raken in de hal waar een groep Nederlanders bezig was miljoenen dominostenen neer te zetten.

Wie kijkt op de site van het Guiness Book of World Records realiseert zich dat een recordpoging inderdaad een hele serieuze zaak is, die een ultieme inspanning vereist. Wat dacht u van de recordhouder die vandaag de voorkant van de homepage opvrolijkt? Radhakant Bajpai uit India is er in geslaagd oorharen met een lengte van 13,2 centimeter te laten groeien. ,,God is heel goed voor me geweest'', reageert hij op het nieuws dat zijn prestatie erkend is.

Wie meer wil weten over het slachtoffer van de recorddrift van de dominostenenzetters, kan terecht op de site van de Nederlandse Vogelbescherming. Gisteren bood de organisatie een actieplan aan aan de Tweede Kamer. ,,Het gaat niet goed met de huismus. In enkele decennia is het aantal broedparen gehalveerd van zo'n 2 miljoen naar 1/2 - 1 miljoen broedparen. Wie had kunnen denken dat de – tot voor kort meest algemene vogel van ons land op de Rode Lijst van Nederlandse broedvogels terecht zou komen?''

www.guinnessworldrecords.com

www.vogelbescherming.nl