Bureaus politie in brand gestoken

Twee politiebureaus in Dordrecht zijn afgelopen nacht door nog onbekende personen in brand gestoken. Er is niemand gewond geraakt. Over de toedracht is nog niets bekend. De schade bedraagt volgens de politie ,,enkele tonnen''. De twee bureaus zijn wijkposten die 's nachts niet worden bemand.

Rond half vier kreeg de politie de melding binnen van brand in het bureau aan de Blaauwweg, in de wijk Sterrenburg. Bij dit bureau, onderaan een flatgebouw, zijn enkele ruiten ingeslagen en is er brand gesticht aan de achterkant. ,,Het vuur heeft alleen aan de buitenkant gewoed'', aldus een woordvoerder van de politie. ,,De schade valt relatief mee.'' Naast de ingeslagen ruiten is te zien dat de deur van het bureau met triplexplaten is dichtgespijkerd.

Kort na deze eerste melding bleek er ook brand te zijn uitgebroken op het bureau aan het Admiraalsplein, in de Wielwijk. Bij deze brand achtte de politie het nodig om de woningen boven de politiepost te ontruimen. Na een uur had de brandweer het vuur onder controle en mochten de bewoners weer naar huis. Volgens de politiewoordvoerder is dit bureau ,,zwaar beschadigd'' en kan het voorlopig niet worden gebruikt.

In de buurt van het bureau aan het Admiraalsplein heeft een getuige vier jongeren waargenomen. De politie in Dordrecht is onmiddellijk op zoek gegaan, maar rond het middaguur waren de jongeren nog niet gevonden. Ook ging de politie vanochtend en vanmiddag langs de deuren voor een buurtonderzoek.

In de twee wijken, die dichtbij elkaar liggen, is vooralsnog rustig gereageerd op de branden. Een aantal bewoners van de wijk Sterrenburg zegt vannacht een knal te hebben gehoord, maar voorlopig hebben zich nog geen andere getuigen van de branden bij de politie gemeld.

Over de toedracht wordt wel druk gespeculeerd. Sommige buurtbewoners vermoeden een verband met de dood van een 25-jarige man. Hij werd afgelopen maandag aangereden door een politiebusje dat op weg was naar een inbraak. De man werd twintig meter gelanceerd en overleed ter plaatse.

Gisteren werd hij onder grote belangstelling gecremeerd.

Volgens de vermoedens zouden enkele jongeren na de crematie rellen zijn gaan schoppen. De politie wil echter niet ingaan op de geruchten.