Radio Voorkeur

VPRO Avondradio: de documentaire. Portet van Robbie IJssel, kunstenaar op de Falkland-eilanden. Sinds tien jaar werkt hij aan het Solar System Sculpture, een model van ons zonnestelsel in een schaal van één op een miljard. Wie Pluto wil vinden wacht een lange wandeling door de onherbergzame heuvels. Het kunstwerk is geheel vervaardigd uit metaal afkomstig van gestrande schepen. 747 AM, circa 22.00-22.45 uur.

Storing. Mediaprogramma met Jeroen Pauw. Met aandacht voor het Wereld Audio Festival, een competitie voor radiomakers, georganiseerd en gesponsord door Radio 1. In Storing aandacht voor de winnaars, in het uur daarvoor besteedt het programma Kunststof aandacht aan het festival zelf. Radio1, 20.04-21.00 uur.

Casa Luna. In de nacht van donderdag op vrijdag is actrice Petra Laseur te gast in Casa Luna. Zij praat met Joris Linssen over haar nieuwe toneelstuk Dorst, dat volgende week in première gaat. De veel gelauwerde actrice is al bijna vijftig jaar jaar verslingerd aan het toneel en geeft haar visie op de veranderingen in de toneelwereld. Radio1, 0.00-2.00 uur.