Politie doet met 25 man onderzoek naar moord Sévèke

Bij de politie zijn enkele tientallen tips binnengekomen naar aanleiding van de moord op politiek activist Louis Sévèke. Sévèke werd dinsdagavond rond 21.00 uur in de Van Welderenstraat in het centrum van Nijmegen door een nog onbekende man neergeschoten. Of de tips bruikbare aanwijzingen hebben opgeleverd, wil een woordvoerster ,,bevestigen noch ontkennen''.

De politie werkt met een team van 25 rechercheurs aan de zaak. Alle beelden van bewakingscamera's die op verschillende plaatsen in het centrum van Nijmegen hangen, worden bekeken. Een bericht in de Telegraaf dat één van de camera's de schutter heeft vastgelegd, wordt door de politie ontkend. ,,Er is nog geen beeld van de dader'', aldus de woordvoerster. Ook het bericht dat de politie een foto van de dader heeft die door een voorbijgangster met een mobiele telefoon zou zijn gemaakt, wordt weersproken. Wel roept de politie getuigen op eventuele foto's beschikbaar te stellen. Voor tips of informatie over de moord kan 024.327.6000 gebeld worden.

De politie is omwonenden en andere mogelijke getuigen aan het verhoren. Het Nederlands Forensisch Instituut doet een sporenonderzoek waarbij ook de woning van Sévèke is onderzocht. Op het lichaam is sectie verricht. De 41-jarige Nijmegenaar is door twee kogels in het hoofd getroffen en ter plaatse overleden.