Koçabas beëindigt WK boksen met bezoek ziekenhuis

Voor Hüsnü Koçabas zijn de wereldkampioenschappen boksen voor amateurs vandaag geëindigd in een Chinees ziekenhuis. De 26-jarige lichtgewicht uit Den Bosch is getroffen door een zware griepaanval of een voedselvergiftiging. Zijn partij in de achtste finales tegen de Pool Krzysztof Szot heeft hij moeten afzeggen. ,,Hüsnü ligt in het ziekenhuis al een paar uur aan het infuus'', liet zijn trainer-coach Hennie Mandemaker vanuit Mianyang weten. Het is de tweede keer binnen anderhalf jaar dat de wereldkampioen bij de militairen bij een groot toernooi in het ziekenhuis belandt. In april vorig jaar kwam hij bij het laatste olympische kwalificatietoernooi in Bakoe (Azerbajdzjan) in de ring ongelukkig in botsing met zijn tegenstander. Met 28 hechtingen aan de binnen- en buitenkant van zijn lip keerde hij terug naar Nederland, een olympische illusie armer.