Internet Voorkeur

De kwalificatie voor het WK voetbal in Duitsland, volgende zomer, is gisteravond afgerond. Alle deelnemende landen zijn bekend. Supporters die van 9 juni tot 9 juli wedstrijden willen gaan kijken, kunnen een kijkje nemen op www.wk-duitsland.com. Op deze site staat informatie over hotels in Duitsland, met links naar verschillende aanbieders. Ook zijn daar beschrijvingen van alle Duitse voetbalstadions waar de WK-wedstrijden gespeeld worden.

Om te zien waar en wanneer welke wedstrijd is, heeft de wereldvoetbalbond FIFA een eigen website over het WK. Deze is te bezoeken op http://fifaworldcup.yahoo.com. Op het WK-speelschema staan voorlopig alleen nog maar letters en nummers van de verschillende groepen. De landen waarvoor deze nummers staan, zijn bekend vanaf 9 december, de dag van de loting. Verder staan op deze site allerlei statistieken over de kwalificatieronde. Zo zijn er topscorerslijsten per zone, bijvoorbeeld Europa, op te vragen. Actuele uitslagen worden tijdens het WK bijgewerkt op deze FIFA-site.

Op startpagina http://www.2006wk.startbewijs.nl staan niet alleen korte beschrijvingen van alle Nederlandse spelers, de supporter die meer wil weten over de tegenstander vindt er tevens links naar de buitenlandse voetbalbonden van de deelnemende landen.