Deel sectiebestuur KNSB stapt op

Drie bestuursleden van de sectie langebaan zijn gisteren uit onvrede over het functioneren van KNSB-voorzitter Jacob Reitsma en directeur Arie Kauffman opgestapt. Voorzitter Ab Buijtenhuis, secretaris Lia ten Klei-Albers en penningmeester Ben van der Fels hebben hun functie neergelegd. Het sectiebestuur langebaan heeft het gevoel ,,geen volwaardige gesprekspartner'' te zijn van het algemeen bestuur van de schaatsbond, dat onder leiding staat van Reitsma. ,,Er is sprake van een vertrouwensbreuk'', geeft de voorzitter van het sectiebestuur Buijtenhuis aan. Buijtenhuis verwijt Reitsma en Kauffman van het algemeen bestuur dat ze geen gebruikmaken van de expertise waarover het sectiebestuur beschikt. De druppel die de emmer deed overlopen is de opvolging van Ard Schenk. Uit betrouwbare bron is vernomen dat de oud-schaatser volgend jaar uit de technische commissie van de internationale schaatsbond ISU stapt. Toen die commissie Jan Augustinus naar voren schoof, bleken Kauffman en Reitsma hun keuze (Eddy Verheijen) al te hebben gemaakt.