Criminalisering zorgt voor giftige binnenkweek

De argumenten van A. Kinneging tegen liberalisering van cannabis komen grotendeels voort uit de criminalisering ervan. Het probleem is vooral het gebrek aan kwaliteit van de marihuana. In alcohol en tabak is iets naar wens te krijgen, door bijvoorbeeld merk, soort en ruime keuze. Ik ben gestopt met wiet omdat mijn eigen oogst mislukt was en de juiste paarse buitenwiet niet te krijgen was: van het laatste dat ik rookte uit de handel kreeg ik hoofdpijn en puistjes. Criminalisering zorgt voor giftige binnenkweek, met vreemde bijeffecten, het stinkt, het is niet bekend wat erin en erop zit, en door het half-ondergrondse circuit komt men ook eerder met andere middelen in aanraking. Rommel werkt verslavender.

Het argument dat de onderwereld dan wel een andere markt zoekt is kul: dan zou die markt nu al bediend worden. In de VS werd na de herliberalisering van alcohol de cannabis verboden om de FBI aan het werk te houden.