Wint Moeder Natuur?

De `persoon van het jaar' volgens het Amerikaanse tijdschrift Time Magazine zou dit jaar weleens geen mens kunnen zijn. Op de redactievergadering stond Moeder Natuur bovenaan de lijst van mensen uit wie zal worden gekozen.

De hoofdredactie van het tijdschrift meent dat niet een individu, maar de natuur dit jaar de belangrijkste gebeurtenissen heeft veroorzaakt. Moeder Natuur staat symbool voor de tsunami in Zuidoost-Azië, de orkanen in het Westelijk Halfrond en de aardbeving in Pakistan. Anderen op de lijst zijn minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice en computermagnaat en filantroop Bill Gates. Bezoekers van de Time-website (time.com) kunnen hun voorkeur kenbaar maken. De winnaar wordt op 18 december bekendgemaakt.

Time Magazine kiest sinds 1927 een `persoon van het jaar'. Dat jaar vergat de redactie piloot Charles Lindbergh, die als eerste rechtstreeks de Atlantische Oceaan in een vliegtuig was overgestoken, op de foto te zetten. Om de vergissing recht te zetten, besloot Time hem `man van het jaar' te maken.

Twee keer eerder was de `persoon van het jaar' geen individu: in 1988 werd de Bedreigde Aarde gekozen, in 1966 De Generatie van 25 jaar en jonger.