Wedstrijd in de ochtendspits

Fietsen in de ochtendspits. Een meisje met nog nat haar en drie anderen gaan de strijd aan.

Vier fietsers steken de straat over. Voorop rijdt een jongen met een spijkerjack. Achter hem fietst een vrouw met een kind in een zitje. Een dikke man met een loszittend achterspatbord staat op het punt haar in te halen. Op de laatste plaats rijdt een meisje met nog nat haar, welhaast kansloos voor de zege.

Maar het meisje met nat haar houdt niet van achteraan fietsen. Zij gaat de vrouw met het kindje voorbij en rukt zo op naar de derde positie. De dikke man is echter niet van plan zijn tweede plaats op te geven. Hij is zo groot dat het meisje niet om hem heen kan kijken. Bovendien blijft hij aan de linkerkant van het fietspad hangen, heel asociaal! De vrouw met het kindje, nu laatste, weigert bij de crèche te laat aan te komen en probeert het meisje met de nog natte haren in te halen. Het meisje voelt de hete adem van de vrouw in de nek, maar wordt nog steeds geblokkeerd door de dikke man. De vrouw begint demonstratief te zuchten. Bij de eerstvolgende bocht snijdt ze verbazingwekkend soepel af door een stukje over de stoep te fietsen. Het kindje voorop houdt aan de dreun tegen de stoeprand een whiplash over. De dikke man schrikt van de vrouw, die nu vlak voor hem weer op het fietspad belandt. Hij houdt even in. Het meisje met het nog natte haar botst hierdoor bijna tegen de man op.

Daar gaat de vrouw met het kind, nu in tweede positie. Ze heeft de achtervolging op de jongen met het spijkerjack ingezet. De dikke man slaat af. Het meisje met het nog natte haar staat nu automatisch derde. In de verte is een stoplicht.

De vrouw met het kind heeft de jongen bijna ingehaald als hij rechtsaf slaat. De vrouw ligt nu op kop! Het meisje met de nog natte haren snelt zo hard als zij kan achter de vrouw aan. Nog net voor het stoplicht weet het meisje de vrouw in te halen. De overwinning van het meisje met de nog steeds natte haren is een feit.

Wie had dat nog gedacht!