Voorzitter KNSB teleurgesteld

KNSB-voorzitter Jacob Reitsma wijst de kritiek, die het sectiebestuur langebaan heeft op zijn functioneren, van de hand. Op de vraag of de preses nog voldoende steun geniet vanuit de schaatswereld, wilde hij gisteren niet concreet reageren: ,,Of ik nog de juiste man op de juiste plek ben? Dat is aan de leden. Zij hebben mij gekozen, dus zij bepalen dat. Daar wil ik 't bij houden.''

Het invloedrijke sectiebestuur langebaan is zo ontevreden over het functioneren van voorzitter Reitsma en directeur Arie Kauffman dat het niet meer verder wil werken met het duo. Volgens Reitsma zijn er nauwelijks problemen: ,,Wij vinden de professionalisering van het schaatsen ook belangrijk. Daar zijn we ook druk mee bezig. Eind deze maand vinden de eerste sollicitatiegesprekken plaats met de kandidaten voor de functie van technisch directeur.''

De CDA-burgemeester van Wymbritseradeel bestrijdt dat het algemeen bestuur al een opvolger op het oog heeft voor Ard Schenk, die in 2006 uit de technische commissie van de internationale unie ISU stapt. ,,In formele zin hebben we van ISU geen bericht gehad dat Schenk ermee stopt. Daarom kan er nog geen kandidaat zijn. Ik ben dan ook teleurgesteld dat mensen nu al namen naar buiten brengen.'' Vorige maand ontstond de kritiek op Reitsma en directeur Arie Kauffman, toen de bond niet tijdig met de commerciële ploegen in overleg trad over de opzet van commerciële plannen.