Voorspelbaar

De romantische komedie Must Love Dogs voldoet keurig aan de wetten van het genre, en verveelt dus niet. Zal de onlangs gescheiden kleuterleidster Sarah (Diane Lane) kiezen voor sexy vader Bob (Dermot Mulroney) of voor de jongensachtige charme van Jake (John Cusack)? Allerlei familieleden bemoeien zich ermee, nadat zus Carol al geheel tegen de wil van Sarah een profiel op een dating-website heeft gezet: `must love dogs'. Je mag lachen om het intense karakter van Jake, die elke zin begint met `daar heb ik een theorie over' en je kunt meevoelen met Dolly – heerlijk vulgair neergezet door Stockard Channing – die dreigt te worden afgewezen door Sarahs vader, een rokkenjagende weduwnaar (Christopher Plummer). Onder deze oppervlakte zit, zoals wel vaker in dit soort films, een lesje over trouw blijven aan jezelf en elkaar vertrouwen.

Must Love Dogs. Regie: Gary David Goldberg. Met: Diane Lane, Elizabeth Perkins, John Cusack, Christopher Plummer, Dermot Mulroney. In: 24 bioscopen.