Vadertje

Ondanks dat de vader en ik vorig jaar plotseling uit elkaar zijn gegaan in verband met een toestand die door prinses Di ooit werd omschreven als `met z'n drieën was het nogal druk in ons huwelijk', gaat het met ons nu vijfjarige zoontje erg goed.

Hij lijkt redelijk gewend te zijn aan de nieuwe situatie, heeft plezier op school en speelt graag met zijn klasgenootjes.

Zo had hij laatst een vriendinnetje over de vloer. Terwijl ik in een aangrenzende kamer de was sta te vouwen, hoor ik hoe ze `vadertje en moedertje' willen spelen. Gelukkig, denk ik, hij kan nog zulke `onschuldige' spelletjes spelen. Het vriendinnetje wil moeder zijn en dus moest mijn zoontje vader spelen. ,,Nee'', hoor ik hem dan protesteren, ,,ik wil niet de vader zijn, want dan ben ik gescheiden en dan ben ik er nooit.''

Bijdragen van lezers zijn welkom via www.nrc.nl/ik