Toezicht op stroom- en gasmarkt

De grote verandering vond al plaats in juli. Toen werd plaatsvervangend directeur Peter Plug (36) benoemd tot waarnemend directeur van de Directie Toezicht Energie (DTe). Dat hij sinds deze maand het woord waarnemend mag laten vallen en echt de opvolger is van Gert Zijl bij de toezichthouder was eigenlijk een detail. ,,Toen ik plaatsvervanger was, was ik vooral intern bezig en met de consumentenmarkt. Nu heb ik er alles bijgekregen, dus ook gas en elektra'', zegt Plug. De DTe, onderdeel van mededingingsautoriteit NMa, is de toezichthouder op de stroom- en gasmarkt. ,,Nu ben je ook veel meer het gezicht naar buiten'', aldus de 36-jarige die sinds december 2003 bij de DTe in dienst is. Hij is goed voor de job omdat hij van beide werelden wat weet. ,,Ik snap hoe de overheid werkt en ik snap hoe bedrijven werken'', zegt Plug die eerder werkzaam was bij adviesbureau Berenschot. Naast de inhoudelijke veranderingen betekende de nieuwe baan ook meer reizen. ,,Ik ben nu veel meer buiten de deur. Gelukkig mag ik soms de auto met chauffeur inschakelen waardoor ik toch kan werken.''

personalia@nrc.nl

    • Gert-Jan Wondergem