Televisie Overige Films

* Rana's Wedding (Hany Abbu-Assad, 2002, Palestina/Nederland). Tweede speelfilm van de regisseur van Het 14de kippetje, de documentaire Ford Transit en Paradise Now, volgt een 16-jarig Palestijns meisje in Ramallah, op de westelijke Jordaanoever, dat op zoek gaat naar haar vrijgevochten geliefde, terwijl ze op de nek gezeten wordt door een levensultimatum van haar vader. Abu-Assad wist veel semi-documentair gedraaide beelden te verwerken van grensovergangen en wegversperringen in Oost-Jeruzalem en Ramallah. WDR, 23.15-0.40 uur, Duits ondertiteld.

* Regeneration (Gillies MacKinnon, 1997, GB/Canada). Zesde film van Schots regisseur, naar de roman The Ghost van Pat Barker, behelst de verwerking van de Eerste Wereldoorlog en speelt in een militair hospitaal bij Edinburgh, waar officieren worden behandeld. Drie van de vier hoofdpersonen hebben echt bestaan: de dichters Siegfried Sassoon en Wilfred Owen en de psychiater William Rivers. BBC1, 0.25-2.20u.