Radio Voorkeur

Kunststof. Culinair journalist Johannes van Dam is te gast in Kunststof. Morgen verschijnt van zijn hand een gastronomische encyclopedie, `De Dikke van Dam'. Een naslagwerk over de geschiedenis van het ontbijt, artisjok, en zijn persoonlijke zoektocht naar het wilde zwijn. Radio 1, 19.00-20.00 uur.

Onder woorden: Camille Claudel. Toneelgezelschap De Paardenkathedraal brengt een nieuwe voorstelling onder regie van Dirk Tanghe. De Franse kunstenares Claudel stond haar leven lang in de schaduw van Auguste Rodin. Tanghe baseerde de voorstelling op brieven van Claudel. Annette den Heijer bezocht een repetitie en sprak met de regiseeur. 747 AM, 20.30-21.04 uur.

Radio4FM: In concert. In oktober stonden de slidegitaar, de lap- en pedalsteel centraal op het festival `Steelin' & slidin'. Tijdens de drie avondvullende programma's speelden de solisten Derek Trucks, Dan Tyack en Buddy Cage in verschillende combinaties. Zij speelden nieuwe composities van de Nederlanders René van Barneveld en Johan Jansen. Radio 4, 22.30-1.00 uur.