Country verovert de stad - maar dan niet echt

Draai waar dan ook in de VS aan de knoppen van je radio (of klik op de link), en je hoort deze dagen Toby Keith zingen over de tweelingzusjes die hij in een bar tegenkomt en hem uitnodigen voor een triootje. Kijk hier voor de clip, met dank aan Country Music Television. Maar dat is

Country verovert de stad - maar dan niet echt

Draai waar dan ook in de VS aan de knoppen van je radio (of klik op de link), en je hoort deze dagen Toby Keith zingen over de tweelingzusjes die hij in een bar tegenkomt en hem uitnodigen voor een triootje. Kijk hier voor de clip, met dank aan Country Music Television.

Maar dat is anders in San Francisco en New York. Dit zijn de enige twee grote steden in Amerika zonder een radiostation met Amerika’s favoriete muziek: country. Dit stuk in The Wall Street Journal beschrijft de verbazing over een country-loos New York.

De Country Music Association gaat hier tegenin en probeert al tien dagen aandacht te krijgen in New York voor de muziek. Vanavond is zelfs de jaarlijkse prijsuitreiking in de poptempel van de stad, Madison Square Garden. Voor het eerst, de afgelopen 38 jaar was de standplaats Nashville.

New York lijkt zich niet echt druk te maken. De meeste muziek die je op straat hoort is toch nog steeds het boem-boem-boem uit stoere-jongensauto’s.