Bouwhuis nieuwe conservator SMBA Stedelijk Museum

Jelle Bouwhuis wordt op 1 januari de nieuwe conservator van het Stedelijk Museum Bureau Amsterdam. De huidige leider van het `jonge gezicht' van het Stedelijk Museum, Martijn van Nieuwenhuyzen, gaat naar de nieuwe afdeling Presentatie van het Stedelijk Museum. Hij wordt daar medeverantwoordelijk voor de tentoonstellingen van het museum. Van Nieuwenhuyzen was vanaf 1999 conservator van het SMBA, waar hij ruim vijftig tentoonstellingen met jonge kunstenaars als Alicia Framis, Jennifer Tee, Folkert de Jong en Saskia Olde Wolbers maakte. Hij deed verder projecten met instellingen in Nederland en daarbuiten. Ook was hij dit jaar de samensteller van de Nederlandse inzending van de Biennale van Venetië. Jelle Bouwhuis, kunsthistoricus, is nu nog voorlichter bij het Stedelijk. Hij blijft `SMCS op 11' programmeren, het wekelijkse programma van lezingen, symposia en filmvertoningen op de elfde verdieping van het Stedelijk Museum CS. Als gastconservator produceerde hij al de vorige week geopende solo-expositie Jill Magid Libration Point in SMBA.