Zeggen wat je denkt

1. Ik hoorde vanmorgen dat Pastors zei dat hij denkt dat hij geen ontslag neemt.

2. Zijn collega-raadsleden zeiden ook wat ze dachten, namelijk dat hij moest aftreden. Pastors was woedend. Zeiden ze eindelijk eens wat ze dachten, was het weer niet goed.

3. Zal ik eens zeggen wat ik denk? Al die mensen die altijd zeggen wat ze denken, en er dan altijd Voltaire bij halen, al die zogenaamde ridders van het vrije woord, ze zijn vrijewoordfundamentalisten.

4. Het auditief Darwinisme is aan de macht.

5. Ik zeg dus ik besta.

6. Pastors heeft op zich wel gelijk, met zijn uitspraken over de islam, maar dan moet je ook zeggen: katholieken hebben hun misdragingen gedurende de inquisitie gerechtvaardigd en toegedekt door zich te beroepen op hun geloof.

7. De protestanten die deelnamen aan de Beeldenstorm dienen alsnog met terugwerkende kracht te worden berecht. Ze waren net zo erg als de Talibaan in Afghanistan die Boeddhabeelden opbliezen.

8. Gelovigen in het algemeen moeten ophouden met klokgebeier en gezang. Stuur voordat de dienst begint voortaan een sms'je rond zeg, wel zo rustig.

9. Geloven mag, maar houd het voor jezelf. Geen burka aan achter het stuur, want dan kan je I Love Afstandhouden niet meer lezen.

10. Jehova's moeten ophouden mij steeds weer te vertellen dat er een dag zal komen waarop ik weer zal kunnen zien.

11. Dan denk ik, en dan zeg ik: dat zal wel dezelfde dag zijn waarop jij je gezond verstand weer terugkrijgt.