Van Bunge stopt als Engels cricketprof

Nederlands enige cricketprofessional Daan van Bunge speelt volgend jaar voor Excelsior uit Schiedam. Van Bunge (23) stond de afgelopen drie jaar onder contract in Londen bij de MCC Young Cricketers. Een langer verblijf in de Britse hoofdstad bleek niet mogelijk voor de Nederlandse international uit Leidschendam.

Van Bunge, in Engeland voorzien van de bijnaam Bungey, kreeg de afgelopen drie jaar geen vaste verbintenis aangeboden bij één van de Engelse countyteams, en treedt nu als jeugdtrainer in dienst bij Excelsior. Opvallend genoeg keert Van Bunge niet naar zijn oude club VCC, waar hij tot zijn vertrek naar Groot-Brittannië jarenlang speelde.

De club uit Voorburg zelf hield al maanden rekening met de komst, voor komend seizoen, van de verloren zoon, maar de aanbieding uit Schiedam bleek zowel financieel als inhoudelijk aantrekkelijker. Van Bunge zal bij Excelsior in het eerste elftal spelen, naast de buitenlandse speler-coach spelen. De reglementen van de Nederlandse cricketbond verbieden de deelname van twee speler-coaches in één en hetzelfde elftal. Hij zal bij Excelsior tevens mede verantwoordelijk worden voor het technische beleid.

De overeenkomst is aangegaan voor de duur van een jaar, waarmee Van Bunge de handen vrijhoudt om na een eventueel voor hem succesvol wereldkampioenschap met Nederland in West-Indië (maart 2007) alsnog terug te keren naar de Engelse topcompetitie. Mochten er komend seizoen aanbiedingen komen uit Engeland voor de topbatsman van Nederland, dan biedt de overeenkomst met Excelsior ruimte voor vertrek.