Radio Voorkeur

DolceVita. KRO's DolceVita staat de hele week in het teken van `De Toekomst'. Vandaag wordt er gekeken naar de toekomst door de ogen van de niet-wetenschappelijke voorspellers. Met behulp van de sterren, glazen bollen en kaarten vertellen zij wat de mensheid te wachten staat. Aan het woord komen onder meer astrologe Elisabeth Boersma, hypnotherapeut en Nostradamus-kenner Rob van der Wilk en handlezeres Ellen Duim. Aanleiding voor de themaweek is de test `De Toekomst van Nederland' die de KRO woensdagavond 16 november op televisie en internet uitzendt. Deze test is onderdeel van het KRO project `De Toekomst van Nederland'. 747 AM, 8.08-9.30 uur

Theo Loevendie. In het VARA-programma Componist van de week staat de Nederlandse componist en saxofonist Theo Loevendie centraal. Hij viert dit jaar zijn 75ste verjaardag. Hij begon als jazzklarinettist, maar ging zich steeds meer verdiepen in gecomponeerde muziek, waarin hij invloeden uit oosterse compositietradities verwerkte. Zijn verjaardag viert Loevendie met een tournee met muzikante Kristina Fuchs. Radio 4, 19.30-20.02 uur