Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Organisaties boos om dode mus

Het doodschieten van de mus gisteren in het Frisian Expo Centre heeft de woede van zeker zeven organisaties opgewekt. Een bijzondere opsporingsambtenaar van zowel de Dierenbescherming als de provincie Friesland onderzoekt de dood van de mus. Gisteren vloog een mus de hal in waar een wereldrecordpoging dominostenen omgooien was begonnen. De hal was gevuld met vier miljoen steentjes om vrijdag een wereldrecordpoging te doen. De mus gooide 23.000 steentjes om. Toen vangen niet lukte, werd de mus met een luchtbuks doodgeschoten.