Habbema gaat nieuw Operette Theater leiden

Regisseur Eddy Habbema wordt artistiek leider van het nieuw opgerichte Nederlands Operette Theater (NOT). Het gezelschap wil met ingang van volgend seizoen jaarlijks één operette produceren, waarvan negentig voorstellingen zullen worden gegeven. Het gezelschap zal werken vanuit Schouwburg Het Park in Hoorn. Muzikaal leider wordt Robert Jan Kamer. De NOT is het tweede gezelschap dat na het verdwijnen van de Hoofdstad Operette weer professioneel operette gaat maken. Eerder al meldde zich De Nieuwe Nederlandse Operette (DNNO), die op 26 november de première brengt van Der Vetter aus Dingsda (1921) van componist E. Künneke in de regie van David Prins. Zowel DNNO als NOT kiezen voor operette in Nederlandse vertalingen en eigentijdse ensceneringen. Beide gezelschappen krijgen geld geld uit het `operettepotje' dat bij het Fonds voor Amateurkunst en Podiumkunsten beschikbaar kwam door de opheffing van de Hoofdstad Operette.