Vooruit na kalkoen

In Nederland waren het jongens met een baksteen, hier gooide iemand een bevroren kalkoen van een viaduct af, door Victoria Ruvolo’s voorruit. Ze brak alle botten van haar gezicht. De vier Rijswijkers kregen straffen tot zes jaar, voor Ryan Cushing zag het er in eerste instantie erger uit. Tegen hem werd 25 jaar cel geëist.

Vooruit na kalkoen

In Nederland waren het jongens met een baksteen, hier gooide iemand een bevroren kalkoen van een viaduct af, door Victoria Ruvolo’s voorruit. Ze brak alle botten van haar gezicht.

De vier Rijswijkers kregen straffen tot zes jaar, voor Ryan Cushing zag het er in eerste instantie erger uit. Tegen hem werd 25 jaar cel geëist.

Maar Ruvolo kwam tussenbeide. Ze heeft al zoveel ellende in haar leven meegemaakt, zei ze - ze werkt al sinds haar zestiende, een broer overleed toen ze dertien was na een overdosis, een andere stierf in een auto-ongeluk, haar zwager werd vermoord en toen ze als 35-jarige eindelijk zwanger was, kreeg ze een miskraam - het moest stoppen.

Ze nam de excuusbrief van de kalkoengooier aan in de rechtszaal en liet hem in haar armen huilen, deed een goed woordje voor hem. Uiteindelijk kreeg hij vijf maanden cel.

In dit New York Times-artikel geeft ze de reden voor haar mededogen. ?Misschien deed ik het wel om de tragedies in mijn familie te laten ophouden.?

    • Freek Staps