Televisie Film van de dag

Hideous Kinky Actrice Kate Winslet wilde na haar rol in de blockbuster Titanic wel eens wat anders. Een wat uitdagender rol in een kleinere film. Het werd Hideous Kinky, naar de roman van Esther Freud (de kleindochter van Sigmund). Ze speelt hippiemoeder Julia die in 1972 met haar twee dochtertjes Lucy en Bea het koude Engeland omruilt voor Marokko. Zonder enig plan arriveren ze in Marrakech, waar Julia hoopt zichzelf te vinden. De zelfgeobsedeerde Julia verwaarloost in haar zoektocht naar spirituele vervulling haar twee kinderen. Een van de twee verzucht liever eens een keer naar school te willen in plaats de Soefi te bezoeken.

Regisseur MacKinnon laat Julia in haar waarde en toont langzaam dat haar zelfontplooiing op hele andere gebieden ligt dan ze zelf vermoedt. Karakters en het mooi gefilmde Marokkaanse landschap zijn in Hideous Kinky – de twee favoriete woorden van Lucy en Bea – belangrijker dan het verhaal. (Gillies MacKinnon, 1998, GB/Frankrijk)

BBC 1, 0.35-2.10u.