Radio Voorkeur

De Avonden. Met van 20.00 tot 21.00 uur: De aard van Nederland. Klaas Vos onderzoekt Nederland en de Nederlanders in een langlopende serie. Vandaag het vijfhonderdjarig bestaan van het Friese gebied `Het Bildt'. Verder praat Wim Brands met dichter Frank Starik naar aanleiding van het verschijnen van De eenzame uitvaart, uitgegeven door Nieuw Amsterdam: hoe dichters eenzame doden op hun laatste tocht vergezellen. Tussen 22.00 en 23.00 uur het tweede deel van het marathoninterview dat Arend Jan Heerma van Voss had met de vorige week overleden psychiater Andries van Dantzig. Van Dantzig vertelt onder meer over zijn jeugd en zijn oorlogservaringen. Woensdag het laatste deel van dit interview. De Avonden, 747 AM 20.02-23.00u.

Kate Bush. De zangeres Kate Bush heeft een cd gemaakt, haar eerste nieuwe muziek in twaalf jaar. Op Radio 2 is vanaf morgen iedere dag een deel van een vraaggesprek met de zangeres te beluisteren in het programma Schiffers.fm. Ze onthult waarom ze weer muziek wil maken en ze vertelt openhartig over haar verblijf in de gevangenis. Radio 2, maandag t/m vrijdag, 14.00-17.00u.