Nader bekeken

Roger Federer is de grote favoriet voor de Tennis Masters Cup die gisteren in Sjanghai is begonnen. Als de nummer een van de wereld het officieuze WK op zijn naam schrijft, behoort hij tot een select gezelschap van drie tennissers dat het evenement drie keer keer won. Alleen Ilie Nastase (1971-1973) en Ivan Lendl (1985-1987) gingen hem voor. Zij wonnen wat toen nog `the Masters' heette. Het toernooi is dit jaar relatief zwak bezet, door afzeggingen van de Rus Marat Safin, de Australiër Lleyton Hewitt en de Amerikaan Andy Roddick.

De lucratieve seizoensafsluiter (totale prijzengeld: 4,45 miljoen dollar) vindt plaats in het Qi Zhong centre court stadium, het grootste tenniscomplex van Azië. Het centrum telt veertig banen en heeft een oppervlak van ruim 300.000 vierkante meter.