Commissarissen stellen regels aan spoedritten

Agenten die met hun auto uitrukken voor een spoedrit, moeten zich vanaf volgend jaar aan nieuwe regels houden. De Raad van Hoofdcommissarissen heeft daarvoor afgelopen week een richtlijn aangenomen. Het doel is om schade, letsel en dodelijke ongelukken die ontstaan tijdens deze spoedritten, terug te brengen, zei woordvoerder C. den Bakker van de Raad van Hoofdcommissarissen gisteravond. Gemiddeld komen tussen de drie en vijf agenten jaarlijks om het leven bij zo'n spoedrit en leiden per jaar tientallen van dit soort ritten tot een aanrijding, aldus Den Bakker. Agenten moeten zich aan een bepaalde maximumsnelheid houden. Binnen de bebouwde kom is dat 70 km/u, buiten de bebouwde kom 160 km/u. Als een agent daarvan afwijkt, moet hij dat vooraf melden.