www.nrc.nl

dossiers

Giro 555 Kosovo. Telkens als ergens in de wereld het noodlot toeslaat, brengen de Samenwerkende Hulporganisaties uitkomst met giro 555 of giro 800800. Sinds 1987 hebben ze met 32 acties ruim een half miljard euro opgehaald. Dat roept de vraag op hoe de negen organisaties het geld van het publiek besteden. Komt alles terecht en wordt het doelmatig besteed? De actie voor de vluchtelingen uit Kosovo uit 1999 biedt de mogelijkheid om het werk van de SHO onder de loep te nemen. De actie had de op één na grootste opbrengst sinds 1987. Een uitgebreid dossier over alle aangesloten organisaties staat in het dossier Giro 555 Kosovo op www.nrc.nl/

kosovo. Gratis voor abonnees.

kunst

Filmrecensies. Besprekingen van nieuwe films als Inside Deep Throat, Diep, A History of Violence en Flightplan, maar ook recensies van duizenden oudere films staan in het digitale archief op www.nrc.nl/film.

Cultuuragenda. Welke film draait waar? Wie speelt er vanavond in de schouwburg? Waar kan ik dit weekend de hipste bandjes zien? De film-, theater-, en concertagenda's op www.nrc.nl/cultuuragenda bieden de antwoorden.

Vragen over film. Hans Beerekamp, tv-recensent en ex-filmredacteur van NRC Handelsblad, beantwoordt vragen over film en televisie. Vragen kunt u e-mailen aan hb@nrc.nl. Iedere donderdag verschijnt een nieuwe aflevering met vragen en antwoorden. Deze week: The L-word, een mooi diner, en de berg op.

discussie

Discussies over media. Bezoekers van de website discussiëren op www.nrc.nl/media over televisie, radio, internet en andere media. Ze praten onder meer over de kwaliteit van commerciële televisie, met name Talpa. Bovendien geven lezers elkaar tips over interessante televisieprogramma's en lezenswaardige weblogs.

Leesclub. De Leesclub discussieert op www.nrc.nl/leesclub over Terug tot Ina Damman van Simon Vestdijk, de aangrijpende roman over de tot mislukken gedoemde liefde van scholier Anton Wachter voor het mooiste meisje van zijn school in Lahringen, waarin eenvoudig Harlingen te herkennen is.

Dit is de laatste aflevering van de eerste reeks van de Leesclub. Volgende week maakt de redactie de balans op en worden de plannen voor de toekomst bekend gemaakt. Reacties op www.nrc.nl/leesclub blijven welkom.

Webcongres. Deze week sprak het webcongres over de vraag: moeten sollicitaties in eerste instantie anoniem behandeld worden om discriminatie te voorkomen? Geef uw mening op www.nrc.nl/webcongres.

weblogs

Weblog New York. Correspondent Freek Staps houdt een weblog bij over het leven van jonge mensen in New York. Deze week schreef hij onder andere over de burgemeestersverkiezingen in New York. ,,De stad hangt er al dagen vol mee, maar op straat was er vandaag weinig van te merken: de stad koos een nieuwe burgemeester. De strijd leek al weken beslist, en dat werd bevestigd: Michael Bloomberg blijft.''

Zie www.nrc.nl/newyork.

Weblog Europa. Kees Versteegh blogt over een opmerkelijke evaluatie van de referendumcampagne voor de Europese Grondwet.

Zie www.nrc.nl/weblogeuropa.

Weblog Klaver. In haar weblog over de digitale wereld schrijft Marie-José Klaver onder meer over internetapotheek MijnApotheek.nl uit Waspik. Daar zijn twee genetische tests te koop. De tests kunnen gebruikt worden om te kijken of iemand een overgevoeligheid voor gluten of melk heeft. Als iemand een test aanvraagt, moet de persoon een buisje met wangslijm opsturen.

Zie www.nrc.nl/klaver.